Matine og rundvisning | Jetsmark sogn

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Matine og rundvisning

Dato
Torsdag d. 22. juni 2023, kl. 16:30
Sted
Jetsmark Kirke, Kvorupvej 94, 9490 Pandrup
Pris
Gratis

Anita Hyldgård Samsing er født i 1973 i Himmerland. Sang og musik fik tidligt en stor rolle, og sin organistuddannelse færdiggjorde Anita fra Det Fynske Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk Kandidateksamen fra 1997 som elev af Freddy Samsing. Videregående studier bl.a. hos Dame Gillian Weir og Anders Bondeman.

Sideløbende med organiststudiet blev også en glødende klaverinteresse skabt. I 1993 vandt Anita den landsdækkende Steinway-konkurrence, og tog kandidateksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium hos professor Anne Øland i 2015.

Som pianist har Anita Hyldgård Samsing en lang række koncerter bag sig, bl.a. i samarbejde med tidligere koncertmester ved Odense Symfoniorkester, Bjarne Hansen, og ved Pro Musica koncerter i Odense Koncerthus.

Som organist har Anita givet talrige koncerter og f.eks. været solist med Odense Symfoniorkester, ved Sorø internationale orgelfestival og senest i Københavns Domkirke.

Anita har været ansat ved kirker i Odense, hvor hun har været initiativtager til bl.a. kammermusikfestivaler, der kombinerer billedkunst og kammermusik. I dag er hun organist i Hasseris kirke i Aalborg.

Ved koncerten i Jetsmark kirke spiller Anita Koncert i G-dur af Johan Sebastian Bach, ”Esquisses Byzantines” af Mulet og Mendelssohn-Bartholdys store sonate i d-mol.