Dåb / Navngivning

Dåb/Navngivning

Hvad betyder dåb? Klik her for at få svar.

Barnet skal navngives inden seks måneder. Navngivningen kan ske i forbindelse med dåb, eller ved at udfylde en blanket ved at klikke her og lave en digital anmeldelse.

Dåb;

Ønsker I at vente med navngivning til dåben, kan I nøjes med at kontakte Jetsmark kirkekontor på 98247136 eller på sikker mail ved at klikke her.

Barnedåben kan foregå som en del af en søndagsgudstjenenste, men kan også arrangeres som en særlig dåbsgudstjeneste, eksempelvis om lørdagen. Vi aftaler i fællesskab et tidspunkt for dåben, og før dåben mødes I og præsten til en samtale om dåbens forløb og betydning.

Faddere:

Før dåben skal I mindst vælge to og højst fem faddere til jeres barn. Fadderne skal selv være døbt ved den kristne dåb, enten i folkekirken eller en anden kristen kirke i Danmark eller udlandet. I skal oplyse faddernes navn og adresser til kirkekontoret eller præsten.

Hvad skal barnet hedde:
På familiestyrelsens hjemmeside, www.ast.dk , kan du finde en liste over de godkendte navne i Danmark. Her findes også de regler der gælder for valg af navne.

Du er velkommen til at kontakte kirkekontoret for at få vejledning og hjælp

 

Har du/I ikke NemID:

Hvis du/I ikke kan fremsende digitale meddelser, eller ikke har et NemID, så kan du få hjælp på kirkekontoret.

Mere information

www.kirkeministeriet.dk  om dåb klik her

www.borger.dk om fødselsregistering og navngivning

www.Retsinformation.dk  anmodning om dåb i folkekirken