Bryllup

Kirkebryllup?

Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret "ja" til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Klik også her

Kirkebryllup er tro, håb og kærlighed

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et bryllup i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelse. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

Det skal I huske

Inden I kan blive viet i kirken, er der nolge praktiske forberedelser. Her er en liste over de ting, som skal gøres.

Aftal Bryllup

I skal aftale tidspunkt for jeres bryllup med kirkens præst eller kirkekontoret på 98247136. I må også gerne sende en sikker mail, klik her. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Henvend jer til præsten eller kirkekontoret, hvis I vil vide om I opfylder kravet om tilknytning til kirken. I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem.

Prøvelsesattest

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på www.borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Nyt navn?

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på www.borger.dk. I kan som hovedregel få hinandens mellem- og efternavne. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget navneændring.

Vidner

Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen. Det kan for eksempel være to familiemedlemmer, som er tilstede i kirken til jeres bryllup.

Samtale med præsten

Før brylluppet har I en samtale med præsten. Her aftaler I blandt andet salmerne til jeres bryllup.

Præster i Jetsmark Sogn:

Sognepræst Michael Berg, tlf. 98 24 71 36 , mobil 29 27 93 12,  sikker mail: klik her

Sognepræst Benthe Kleon Jeppesen,  tlf. 98 24 71 36, mobil 21 44 37 19, sikker mail: klik her 

Sognepræst Birgit Lundholm Jensen,  tlf . 98 24 71 36, mobil 24 44 50 02 sikker mail: klik her

Præst i Hune Sogn:

​Sognepræst Birgit Lundholm Jensen, tlf . 98 24 71 36, mobil 24 44 50 02 sikker mail: klik her  

Præst i Ingstrup-V. Hjermitslev Sogne:

Sognepræst Kathrine Staghøj Liisberg, mobil 51 51 48 87 sikker mail: klik her

Præst i Saltum-Alstrup Sogne:

Kristian Gram Schjoldager,  mobil 29 29 13 39, sikker mail: klik her

 

Gæster og dresscode

Mange forestiller sig, at et kirkebryllup er synonym med meget planlægning, stor fest og dyrt, fint bryllupstøj. Men til et bryllup i folkekirken er der ingen dresscode eller krav om mange gæster og dyr fest. I kan altså sagtens aftale bryllup med kort varsel og blive gift i hverdagstøjet. Hvis I gerne vil have en privat vielse, hvor kun I selv er tilstede, kan præsten hjælpe jer med at finde vidner.