Bryllup

Tillykke! Vi glæder os til at dele denne særlige dag med jer, hvor I siger ja til hinanden.

Kirkebryllup?
Et kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Ved brylluppet siger parret "ja" til at leve sammen som ægtepar og til at elske og ære hinanden.

Klik også her for at læse Folkekirken.dk om vielse.

 

Kirkebryllup er tro, håb og kærlighed

Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et bryllup i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelse. Et kirkebryllup handler altså også om kristen tro, håb og kærlighed.

Det skal I huske

Inden I kan blive viet i kirken, er der nolge praktiske forberedelser. Her er en liste over de ting, som skal gøres.

Aftal Bryllup

I skal aftale tidspunkt for jeres bryllup med kirkens præst eller kirkekontoret på 98247136. I må også gerne sende en sikker mail, klik her. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Henvend jer til præsten eller kirkekontoret, hvis I vil vide om I opfylder kravet om tilknytning til kirken. I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem.

Prøvelsesattest

Før vielsen skal I have en prøvelsesattest fra kommunen, som skal afleveres til præsten eller kirkekontoret. I skal udfylde en ægteskabserklæring til kommunen på www.borger.dk for at få prøvelsesattesten. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.

Nyt navn?

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I selv ansøge om det på www.borger.dk. I kan som hovedregel få hinandens mellem- og efternavne. Indtil tre måneder efter vielsen er det gratis at få foretaget navneændring.

Vidner

Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen. Det kan for eksempel være to familiemedlemmer, som er tilstede i kirken til jeres bryllup.

Samtale med præsten

Præster i Jetsmark Sogn

Før brylluppet har I en samtale med præsten. Her aftaler I blandt andet salmerne til jeres bryllup.

Sognepræst Michael Berg

tlf. 98 24 71 36 
mobil 29 27 93 12

Sognepræst Vakant

tlf. 98 24 71 36 
mobil 

Sognepræst Birgit Morsing Madsen

tlf. 98 24 71 36 
mobil 24 44 50 02

Præst i Hune Sogn:

​Sognepræst Birgit Morsing Madsen

mobil 24 44 50 02 
ikker mail: klik her 

Præst i Ingstrup-V. Hjermitslev Sogne:

Sognepræst Kathrine Staghøj Liisberg
mobil 51 51 48 87
sikker mail: klik her

Præst i Saltum-Alstrup Sogne:

Kristian Gram Schjoldager,

mobil 29 29 13 39

sikker mail: klik herGæster og dresscode

Mange forestiller sig, at et kirkebryllup er synonym med meget planlægning, stor fest og dyrt, fint bryllupstøj. Men til et bryllup i folkekirken er der ingen dresscode eller krav om mange gæster og dyr fest. I kan altså sagtens aftale bryllup med kort varsel og blive gift i hverdagstøjet. Hvis I gerne vil have en privat vielse, hvor kun I selv er tilstede, kan præsten hjælpe jer med at finde vidner.